Recomandare film – Awakenings(Revenire la viata)

 

 

www.cinemagia.ro

www.cinemagia.ro

Am vazut de curand un film interesant pe care vi-l recomand. Filmul se numeste “Awakenings” care are in rolul principal pe Robin Williams si are la baza o poveste adevarata. Dr. Malcolm Sayer (Robin Williams) se angajeaza la un spital de boli cornice ca medic neurolog. Acesta a lucrat mult in cercetare si nu are prea multe experienta ca si clinician. In spital intalneste bolnavi care se afla intr-o stare catatonica, acestia nefiind capabili sa se miste.

Medicul observa pe parcurs ca acestia reactioneaza totusi la anumiti stimuli ( cum ar fi sa prinda o minge care le-a fost aruncata, daca asculta o melodie care le place).

Dupa ce asista la o prelegere in cadrul unei Conferinte depre L-Dopa care este folosit cu success in tratrea persoanelor care sufera de boala Parkinson, va incerca aceasta substanta pe unul din pacientii lui. In urma acestui tratament pacientul se “trezeste la viata”. Iese din starea catatonica si asta ii da sperante Dr. Sayers.
In urma tratamentului cu L-Dopa toti pacientii lui revin la viata insa acestia trebuie sa invete cum sa traiasca in lumea aceasta.
Ceea ce mi-a placut in mod special a fost faptul ca Dr Sayer desi nu avea experienta clinica a ajutat la intelegerea si vindecarea unor pacienti. Experienta lui din cercetare i-a facilitat intelegerea acelor stari catatonice. Acestea l-au provocat sa le observe si sa le inteleaga.