Calatoriile ca metoda de autocunoastere si de crestere a increderii in sine

 

calatoriile

 

Calatoriile sunt un bun mod de a experimenta parti necunoscute din noi, sunt o buna modalitate de crestere a increderii in sine, o buna modalitate de a simti emotii noi, de a cunoaste culturi si modalitati diferite de a fi, un mod de cunoastere si manifestare a unor aspecte diferite din noi.

Acum stau si reflectez asupra calatoriilor pe care le-am facut in ultima vreme si ma ajuta sa ma inteleg mai bine, mai profund. Ma ajuta sa devin mai constienta de nevoile mele.

Observ ca am nevoie de liniste, dar nu orice fel de liniste, linistea naturii, am nevoie sa ma incarc cu energia naturii. Imi doresc din ce in ce mai mult sa ma conectez cu natura, cu energia mea feminina.

M-am bucurat de energia naturii in Delta Dunarii, in plimbarea pe care am avut-o cu barca pe balta, m-am bucurat de energia naturii pe malul marii intr-o zona salbatica. Insa ca sa ajung in aceste locuri am avut nevoie sa imi folosesc energia masculina, sa organizez excursia, sa fac rezervare la pensiune, sa programez/negociez plimbarea cu barca. Una peste alta in excursia in Delta Dunarii m-am conectat mai des cu energia masculina decat cu energia mea feminina, ceea ce a fost frustrant. Din aceasta frustrare am inteles cata nevoie am sa stau in natura si sa ma conectez cu ea.

 

 

 

 

Am fost intr-un weekend la Castelul Mikes din Zăbala din judetul Covasna. A fost o experienta placuta, senzoriala. Focul din soba, lumanarile aprinse, muzica e pe fundal, mancarea gustoasa, toate acestea mi-au hranit simturile. Locul este in mijlocul naturii si este amenajat in asa fel sa ofere confort fizic si psihic, sa ofere un mediu propice intalnirilor romantice. Am simtit o energie echilibrata. Este un loc unde se imbina energia masculita cu energia feminina. Este un loc unde cu siguranta voi mai merge.

 

 

 

 

 

 

 

In Malta am intalnit oameni prietenosi, calzi, locuri ingrijite. M-am simtit ingrijita, rasfatata de frumusetea locurilor, m-am simtit in siguranta.

 

 

 

In Elvetia  m-am simtit respectata ca turist, am simtit confort calatorind prin Elvetia, oamenii sunt politicosi. Am experimentat cum este sa ma simt respectata si cum sa ma respect eu pe mine mai mult.

 

 

Increderea in sine

 

Sa organizezi o excursie sa explorezi lumea si sa experimentezi modalitati de a te descurca aduce multa incredere in sine.

Am invatat de fiecare data ceva noi ce am putut sa aplic apoi in viata mea.

Increderea ca ma pot folosi de o harta intr-un oras mare. Am invatat sa folosesc Google maps. Am invatat ca daca vreau sa merg la un muzeu mare este indicat sa cumpar biletele online. Asta ma scuteste de a sta la coada cateva ore la intrarea in muzeu pentru a cumpara bilete.

Am capatat increderea ca ma descurc intr-o capitala europeana, ca pot folosi google maps, ca exista aplicatii pentru telefon care sunt puse la dispozitia turistilor care inlesnesc calatoriile, ca pot folosi google translator atunci cand nu cunosc limba tarii in care calatoresc. Am invatat ca exista perioade cand pot fi cumparate bilete ieftine catre multe destinatii si multe altele.

 

Tu unde iti doresti sa calatoresti, ce aspecte din tine ai nevoie sa explorezi si sa manifesti?

Ce ai invatat despre tine din calatoriile tale de pana acum?

 

PS. Daca ti-a placut acest articol spune multumesc printr-un share. 🙂