Recomandare film: Autovindecare (Heal, 2017)

 

www.pixabay.com

In acest film vei gasi relatarile unor lideri spirituali, medici, oameni de stiinta si persoane care sufera de boli cronice care dezvaluie legatura profunda dintre psihicul uman si sanatatea fizica.

 

Nota filmului este de a incuraja credinta, credinta in viata, in divinitate, in stiinta, credinta in ceva. Cum ca credinta noastra este o forta puternica de autovindecare.

Kelly Noonan, producatoarea acestui film incheie prezentarea acestuia intr-o nota plina de speranta:

“Boala poate fi complicata, dureroasa si infricosatoare. Nu spun ca am toate raspunsurile. Dar in aceasta calatorie am invatat ca organismul uman este capabil de lucruri miraculoase.  Este un sistem complex profund conectat la mintea noastra si la lumea din jurul nostru, si genial conceput pentru a se autoregla si vindeca. Prin detoxificarea mediului nostru, al aerului pe care il respiram,  al mancarii pe care o mancam, a apei pe care o bem, si a produselor pe care le folosim, ajutam procesul de vindecare. Si, pe masura ce depasim aspectul fizic si ne imbunatatim mediul interior, gandurile, credintele si emotiile, ne putem schimba viata si putem ajuta in moduri importante. Totul are de-a face cu credinta. Fie ca este in Dumnezeu, in medicina, in abilitatea corpului nostru de a se vindeca sau o combinatie a toate trei. Daca o credem, o putem realiza. Traim intr-o lume de posibilitati infinite.

Avem puterea de a ne vindeca.”        

 

O sa impartasesc cu tine cateva dintre parerile unor vindecatori, terapeuti, oameni de stiinta:

 

  • “Cea mai buna stiinta din vremea noastra arata acum ca fiecare organ din corpul uman se poate vindeca daca i se da mediul propice. Chiar si organele despre care ni s-a zis ca nu pot face asta. Deci, tesutul maduvei spinarii, cel cerebral, cardiac, pancreatic, tesutul de prostata. Toate aceste organe sunt de fapt proiectate sa se repare si sa se vindece singure in conditiile corecte, in mediul propice. Care sunt aceste conditii? Asta este intrebarea. Unele dintre ele tin de mediu, Lucruri precum apa si aerul. De calitatea mancarii, Unele dintre ele pot fi chimice. Suplimentele pe care le luam. Si unele dintre produsele din plante pe care stramosii nostrii le foloseau cu mare succes sa isi vindece corpul inainte sa apara medicina moderna. Si cred ca acestea sunt interesante Ceea ce ma fascineaza cu adevarat este mediul interior. Iar acesta este mediul despre care Buddha ne-a vorbit atat de elocvent. Si Buddha a zis: fiecare barbat si fiecare femeie este arhitectul propriei sale vindecari si al propriului destin.” (Gregg Braden, geologist)
  • Credinta in sine modifica biologia. (David R. Hamilton , Ph. D, organic chemist, author)
  • Natura biologiei este simpla. Organismele biologice isi adapteaza biologia pentru a se adapta unui mediu. Sa zicem ca ne uitam la activitatea celulelor mele hepatice in corp. Sa zicem ca celulelel mele hepatice ar trebui sa se adapteze la ce se intampla in mediu. De unde stie o celula hepatica ce se petrece in mediu? Raspunsul este acesta. Celula hepatica nu atinge mediul. Tine de sistemul nervos sa trimita informatia despre mediu in corp, pentru ca celulele sa-si adapteze biologia la ce se petrece in lume. Avem o singura problema cu asta, si anume: constiinta este o interpretare. Deci mintea mea interpreteaza mediul. Daca imi schimb perceptia, gandirea, imi schimb credintele despre viata, modific semnalele care intra si ajusteaza functia celulei. (Bruce Lipton Ph. D, Stem cell biologist, author)

 

Poti urmari filmul pe Netflix. Mai jos poti sa vizionezi trailerul filmului.

Vizionare placuta!