Recomandare film: Frozen (Regatul de gheta), 2013

cinemagia.ro

 

Filmul „Frozen” este inspirat din povestea lui Hans Christian Anderson, Craiasa Zapezii.

Povestea se desfasoara în Arendelle, un regat însorit  in care familia regală impreuna cu micile Anne şi Elsa duc o viata fericita. Elsa are o putere de a transforma totul in jur in gheata. In joaca lor, viata Annei este pusa in pericol. Din acel moment Elsa se retrage in camera ei ani de zile ignorand chemarile Annei de se juca si ascunzandu-si puterile.

La un moment dat, peste ani, parintii celor doua fete pleaca intr-o calatorie pe mare si nu se mai intorc. Din cauza unei frutuni, vaporul se scufunda.

Cele doua fete isi continua viata, Elsa ramanand retrasa si Anna simtindu-se din ce in ce mai singura. Cand implineste varsta necesara Anna este incoronata si la petrecerea de incoronare este prezenta si Elsa. Elsa nu isi mai poate ascunde puterile si la petrecere ingheata totul in jurul ei, apoi fuge in munti. Anna va porni pe urmele ei si va avea parte de o calatorie plina de aventuri.

Este o poveste care mie imi inspira o calatorie de maturizare pentru cele doua printese Elsa si Anna, de crestere si de asumare a propriilor talente, a propriilor puteri personale.

Elsa isi da voie sa isi manifeste puterile si Anna in calatoria ei de a o gasi pe Elsa descopera iubirea fata de un barbat. De asemenea, cele doua descopera puterea iubirii.

Olaf, omul de zapada care ii insoteste pe Anna si pe Kristoff in cautarea Elsei este un personaj tare amuzant si dulce. Are o naivitate de copil atunci cand spune ca intotdeauna i-a placut ideea de vara si de soare, si cand isi exprima entuziasmul de a aduce vara inapoi, fara sa fie constient ca vara oamenii de zapada se topesc.

Se canta mult in acest film. Este foarte sugestiv cantecul cand Elsa isi da voie sa isi manifeste talentul ei fara sa se mai teama de el. Dupa ce multi ani a incercat sa isi stapaneasca puterile, acum isi manifesta puterile fara oprelisti, are ocazia sa isi cunoasca puterile si sa le foloseasca. Ajutata de sora ei, Ana, reuseste sa isi integreze puterile si sa se foloseasca de ele fara sa ii mai fie teama de ele.

Vizionare placuta!

 

FROZEN | Let It Go Sing-along | Official Disney UK

 

Daca ti-a placut articolul te rog sa il impartasesti si cu prietenii tai folosind butoanele de mai jos. Iti multumesc!