Cum gasesc bucurie in viata?

 

pixabay.com

 

Stau si reflectez de multe ori la ce imi aduce bucurie in viata. Uitandu-ma inapoi in timp, la copilaria mea, ma bucuram sa merg in vacanta la bunicii mei. Abia asteptam vacanta de vara. Acolo ma simteam vazuta si apreciata de bunica mea.

Un alt moment de bucurie pentru mine era sa merg si sa vad marea cand era albastra. Eram tare nerabdatoare sa vad cum apare marea la orizont pe drum spre statiune, unde mergeam vara cu parintii mei. Acel moment cand vedeam marea prima data pe geamul masinii era plin de bucurie.

Apoi ca adult au fost multe alte momente in care am simtit bucurie, insa aceste doua amintiri sunt cele mai puternice in memoria mea.

Astazi pentru mine bucuria vine din contactul cu mine la un nivel profund, din a fi eu asa cum sunt, in contact cu sinele meu real.

 

Citeste si articolul: “Cateva idei despre ras”

 

Imi place mult ce spune Barbara Morgan despre bucurie in vizualizarea ghidata (2014):” Bert Hellinger on Joy”. Voi reda mai jos aceasta vizualizare. Iti doresc sa te bucuri de aceasta vizualizare:

 

“Bucuria se dezvolta din suflet imediat ce ne aflam in acord cu miscarile sufletului in orice directie ne-ar duce ele. Uneori aceasta cale poate fi o boala, o situatie provocatoare sau poate o aventura de neevitat, daca noi suntem in acord cu miscarile sufletului nostru ne vom simti conectati cu ceva maret si acesta este plin de bucurie.

Bucuria are o calitate de completitudine, de plinatate care vine din aceasta conexiune, aceasta bucurie este tacuta, se odihneste, are greutate, straluceste. Astfel daca ne aflam in prezenta oamenilor care traiesc cu aceasta bucurie noi insine devenim tacuti, adunati si centrati

Aceasta bucurie nu are nici un scop, dorinta sau regret. Ea este in acord chiar si cu vina, cu consecintele vinei. Pe cat de ciudat poate parea, vina are o calitate divina. Daca suntem in acord cu vina ea ne conecteaza la ceva foarte profund si foarte puternic.

Atunci cand suntem pusi in fata situatiilor dificile care solicita mult de la cei implicati atunci nici noi nu trebuie sa simtim vre-un regret sau vre-o dorinta de a schimba situatia.   .

Deseori exista o maretie in cei implicati indiferent cat de teribille pot sa ne para circumstantele lor.

Cand ne acceptam propriul destin, soarta, incurcaturile, dificultatile, vinovatiile, precum si incurcaturile, dificultatile, vinovatiile celor pe care ii iubim vom experimenta bucuria, este foarte ciudat , este o multumire profunda si in acest mod astazi va doresc tuturor aceasta bucurie interioara profunda.”

 

Citeste si urmatoarele articole:

 

 

Bibliografie

Barbara Morgan, 2014,  “Bert Hellinger on Joy”, vizualizare ghidata, din volumul Intoarcerea acasa, un prim pas in lumea Constelatiilor Familiale

 

 

 

cuvant cheie: bucurie