Ce ma raneste in fiinta mea? Cum ajung sa ma simt ranita?

 

Imi este din ce in ce mai clar ca ceea ce ma raneste este modul in care interpretez lumea din jur si evenimentele si situatiile din jurul meu.

Sunt prinsa in propriile interpretari si tipare emotionale, de gandire si de comportament. Sunt prizoniera interpretarilor personale.

Nu vad lumea asa cum este ea, ci o vad prin propriile mele filtre. Vad ceea ce vreau sa vad.

Solutia pe care o vad eu este aceea de a ma cunoaste pe mine si de a imi depasi tiparele emotionale si de gandire, sa ma eliberez de propriile filtre prin care vad lumea.

 

Citeste si articolul: Ranile psihologice

 

Daca o persona nu imi da atentia pe care o doresc pot sa interpretez ca acelei persoane nu ii pasa de mine, ca ma ignora. Insa, de fapt eu sunt cea careia nu ii pasa de ceea ce simt, eu sunt cea care ignora aspecte din mine. Este posibil sa nu imi dau seama cum fac asta, insa daca eu sunt ok cu mine, daca ma cunosc suficient de bine si am grija de mine asta ma ajuta sa vad lumea un pic altfel decat obisnuiesc sa o vad. Cu cat sunt mai blanda cu mine, cu cat am grija de mine mai mult si mai bine cu atat asta o sa ma ajute sa fiu in lume intr-un mod diferit. Proiectez in exterior ceea ce este in mine si nu sunt contienta.

 

Jung spunea „Până nu faci subconştientul conştient, iţi va conduce viaţa si tu il vei numi soartă.”

 

Citeste si articolul: Cum sa te iubesti pe tine insati/insuti

 

PS. Daca ti-a placut articolul te rog sa il impartasesti si cu prietenii tai folosind butoanele de mai jos.

Iti multumesc! 🙂