Recomandare carte – Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman

cele cinci limbaje ale iubirii

 

Cele cinci limbaje ale iubirii

 

In urma unei indelungate experiente in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a ajuns la concluzia ca principala problema a cuplurilor contemporane o reprezinta modul in care partenerii isi comunica afectiunea.

El sustine ca dincolo de limbajul specific in care fiecare dintre noi isi exprima sau primeste iubirea, exista cinci limbaje principale:

  • cuvintele de incurajare,
  • timpul acordat,
  • primirea de daruri,
  • serviciile
  • mangaierile fizice

Deseori cei doi parteneri de cuplu au limbaje de iubire diferite si fiecare are tendinta sa ii ofere celuilalt ce are el nevoie, nu partenerul.

De exemplu, daca ea are ca limbaj al iubirii limbajul de primire de daruri (se simte iubita cand primeste cadouri) are tendinta sa ofere cadouri in speranta ca la un moment dat o sa primeasca si ea cadouri. Daca limbajul de iubire al lui il reprezinta serviciile (se simte iubit cand partenera face diverse lucruri pentru el) atunci el are tendinta sa ofere servicii partenerei. Insa, in felul acesta nici ea nici el nu se simte iubit. Autorul sugereaza ca fiecare dintre noi sa ne cunoastem propriul limbaj de iubire si, de asemenea, pe cel al partenerului. In felul acesta fiecare se poate adresa celuilalt pe limbaul de iubire preferat.

Cartea o poti cumpara de aici.