Recomandare film – The Butcher’s Wife (Sotia macelarului)

 

www.cinemagia.ro

www.cinemagia.ro

Sotia macelarului, o comedie romantica cu influente de poveste. Este un film amuzant si sensibil.

Marina, viitoarea sotie a macelarului, locuia pe o insula intr-o casa pe plaja cu bunica ei de unde asteapta marea iubire.

Intr-o zi vede o cometa cu doua cozi , apoi marea ii aduce un peste in interiorul caruia gaseste o verigheta. Viseaza noaptea zambetul unui barbat si e convinsa ca acestea prevestesc aparitia sufletului pereche.

Intr-o zi apare intr-o barca un barbat,Leo macelarul, cu care se marita in aceeasi zi, convinsa fiind ca el ii este destinat si se muta cu acesta in casa lui.

Ea pare sa aiba capacitati de clarviziune si le prevesteste localnicilor schimbarile din viata lor.

M-a incantat incarcatura feminina a personajului, are o  intuititie buna  si capacitati de clarviziune. Locuieste la malul marii, marea fiind un simbol al feminitatii.

Cand ajunge in localitatea unde locuieste sotul ei, vantul a dat de stire de venirea ei oamenilor din oras. Pare o prezenta care pluteste.

Vorbeste despre bunica ei, ceea ce releva o legatura buna cu partea feminina din familia ei.

O conexiune cu persoanele de sex feminin din familie aduce cu sine asumarea maternitatii si feminitatii cu care ea vine in oras.

Le incurajeaza pe femei, are incredere intr-un adolescent considerat problema, isi foloseste intuitia si intelepciunea in a le sfatui pe femei , are capacitate de clarviziune si o lejeritate in a relationa cu oamenii.

Pare sa intre in competitie cu psihoterapeutul din localitate, intrucat cei aflati la el in tratament vor sa incheie terapia. Se pare ca ceea ce aveau nevoie acele persoane era ca cineva sa aiba incredere in ei si sa ii incurajeze, nu de analiza. El apeleaza la logica si ea la intuitie, el manifesta animus si ea anima, doua modalitati de a ajuta oamenii.

Intr-un final sotia macelarului si psihoterapeutul se indragostesc unul de celalalt si isi da seama ca persoana pe care a visat-o nu era macelarul ci psihoterapeutul.

Filmul se termina cu happy end, cei doi ramanand impreuna, iar macelarul cu o localnica de care se indragosteste.

Nimic nu este intamplator, si motivul  pentru care i-a fost scos in cale macelarul nu a fost ca el este alesul, ci doar ca prin el isi va cunoaste alesul.

Ea la randul ei incurajand-o pe localnica, a inceput sa cante bluzz intr-un bar  oferind posibilitatea macelarului sa se indragosteasca de ea.

Marina pare sa aiba un rol de catalizator in acea comunitate.