Blocaje in comunicarea din cuplu

 

 

Lipsa de comunicare si interpretarile personale ale comportamentului celuilalt duc la neantelegeri. Deseori luam interpretarile personale ca fiind adevarul celuilalt si reactionam la propriile interpretari in loc sa le verificam.

Ca in situatia de mai jos:

 

Intr-o seara banala el si ea se uita la televizor.

Ce gandeste el:

„Bine ca mi-au facut semnalizarea, ca ma oprea dracu’ politia si-mi lua talonul. Zicea ca mi-a strans si franele, placutele sunt noi, cu frana nu mai am probleme anu’ asta. Cutia e rezolvata, mi-a ridicat masca, nu mai are joc deloc pe spate. Mai tre’ sa-i dau doua milioane, sa-mi schimbe cauciucurile pe fata, ca n-are rost sa-i reglez unghiul pana nu schimb cauciucurile. Dupa ce le fac si p-astea, nu mai bag nici un ban in ea”.

Ce gandeste ea, in timpul asta:

„Nu scoate o vorba. Cred ca e nefericit cu mine.
Oare relatia noastra chiar merge sau ma amagesc singura? O sa ne luam? O sa avem copii? De copii nu zice nimic, de cate ori aduc vorba ori nu raspunde, ori schimba repede subiectul. Pana la un punct l-am inteles, dar mai departe…”.

Ce gandeste el in continuare:

„Bine-ar fi sa ramana Mihaita Plesan la Craiova, ca altfel nu stiu cum scapam de retrogradare. A venit si Papi, deci e bine. Numa’ sa nu se-apuce iar de trantit meciuri. Oricum, suntem subtiri, in loc sa-l aduca inapoi pe Gane l-au adus pe petarda aia de la Dinamo. Nici Rada n-a mai venit. Timisoara si-a facut trupa, la Otelul baga indianu’ bani, am ramas noi, Iasiu’ si Brasovu’ ciuca batailor. Poate, totusi, cade Bacau’ si scapam”.

Ce gandeste ea, in timpul asta:

„E incruntat, nimic nu-i place. Oare sunt prea grasa? Tot imi zice sa ma duc la sala. O sa ma duc! Da’ cand sa mai am timp si de sala? Am vazut eu cum i se scurg ochii dupa toate scobitorile, toate proastele. Daca ma iubeste, sa ma ia asa cum sunt. Ce, eu i-am zis ceva ca are burta? El de ce nu merge la sala, ca are timp mai mult ca mine?”.

Ce gandeste el mai departe:

„I-am facut ca la balamuc. Mare bulan am avut, io cu careu, sa-l prind pe fraierul ala de Andrei cu full de asi. Credea ca merg la cacialma si-a cerut ca bou’. Il duc odata cu masina acasa si-i arat:
„Ba, vezi cauciucul ala de pe dreapta? Mi l-a dat un fraier care avea full de asi”.

Ce gandeste ea:

„E clar ca asa nu mai poate continua. Trebuie sa dam cartile pe fata”.

A doua zi dimineata:

El: „Ce faci, iubito?”.
Ea, seaca: „Bine”.
El: „Ai ceva?”.
Ea: „N-am nimic”.
El: „Ba ai”.
Ea: „Da, am. Relatia noastra nu merge”.

El ramane perplex.
Ea, in gandul ei: „Deci, aveam dreptate!”.

 

Citeste si articolul:”Blocaje in comunicarea de cuplu”