Comunicare și Analiză Tranzacțională – Atelier de autocunoaștere, 23 martie, Brasov

 

Cum să comunicăm eficient

 

www.pixabay.com

www.pixabay.com

-Câteodată am impresia că vorbim unul cu altul fără ca vreunul dintre noi să priceapă ce spune celălalt! spune soția nemulțumită.

-Da, dragă, așa e, răspunse soțul. Asta se numește ”comunicare”.

-Zău? Se miră ea. Și cum se cheamă când vorbim unul cu altul și chiar pricepem ce spune celălalt?

– Ceartă, dragă, raspunse el.

Dialogurile în care interlocutorii de fapt nu comunică sunt destul de uzuale. La fel și certurile. Este o artă să menții comunicarea atunci când este necesară și să  o întrerupi atunci când nu mai este nevoie de ea – urmărind în fiecare caz cât mai multă eficacitate” („Einstein și arta de a naviga, Anne de Graaf, Klaas Kunst”)

 

De ce să participi:

 

Dacă îți pui întrebări de genul celor de mai jos și cauți răspunsuri, dacă vrei să te înțelegi mai bine pe tine însăți /însuți și pe cei din jurul tău, daca doresti sa inveti sa comunici eficient si sa afli care sunt regulile comunicarii:

 

 • De ce reacționez mereu la fel atunci când sunt speriat/a, furios/furioasă ? Nu mă înțeleg!
 • De ce se comportă așa? Nu o înțeleg! Nu îl înțeleg!
 • De ce sunt eu mereu de vină?
 • De ce nu poate să se comporte frumos cu mine?
 • De ce este așa de distant/ă cu mine?
 • De ce îmi este greu să îi spun ca o iubesc/îl iubesc?
 • De ce nu ma iubește?
 • De ce mă simt ca un copil atunci când mă ceartă șeful/șefa?

 

Vom urmari un filmuleț care explică ce se întamplă din punct de vedere psihologic între oameni atunci cand aceștia interactioneaza.

Vom discuta despre doua  concepte din Analiza Tranzacțională care ne vor ajuta să înțelegem mai bine propriul comportament și al celor din jurul nostru:

 • Stările Eului
 • Tranzacțiile

 

Când:  23 martie

18:00 – 18:15, sosirea participanților și comandarea ceaiului

18:15 – 20:30, program atelier

Cu cine?

Gabriela Popescu, psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut în Analiză Tranzacțională cu atestare de la Colegiul Psihologilor din România, facilitator de constelații familiale, trainer și facilitator de creativitate.

Lucrez ca psiholog – psihoterapeut în Brașov, țin seminarii, workshopuri, grupuri de dezvoltare personală prin Analiză Tranzacțională și Constelații Familiale.

Sunt membră a Asociației Române de Analiză Tranzacțională, membră a European Association of Transactional Analysis, membră a International Transactional Analysis Association, membră a Colegiului Psihologilor din România.

 

Înscrierea:

Înscrierea la atelier se face trimițând un email cu datele voastre (nume, prenume, telefon) la adresa:

analizatranzactionalabv@yahoo.com

Confirmarea participării este importantă pentru mine. Astfel voi putea să pregatesc materiale și pentru tine.

Termen limita de inscriere: 18 martie

Contribuție financiară: 30 RON (Prețul include materialele necesare atelierului și un ceai la alegere din meniul Ceainăriei Ceai et caetera)

Toti participantii vor primi diplome de participare.

Unde?

Ceainăria Ceai et caetera,

Str. Latină nr.15, Brașov

Detalii:

Web: www.gabrielapopescu.ro

Revista de autocunoaștere și psihoterapie: http://www.povesteameadeviata.ro

Pagina Facebook Psiholog Brasov – Gabriela Popescu:

https://www.facebook.com/Psiholog-Brasov-Gabriela-Popescu-263474980355580/

 

Cateva feedback-uri de la participanții la atelierele de Analiză Tranzacțională poți citi aici:

 

Care este cel mai valoros lucru pe care l-ai invatat la acest atelier?

 

DSCN3296

 • „Sa iti pui intrebarea „Ce este fericirea pentru tine?” si sa nu definesti fericirea prin eliminarea lucrurilor care te fac nefericit” (Cristina, HR Specialist)
 • „Sa constientizez unde am nevoie sa lucrez cu mine insami, sa imi dau seama care parte din mine e autentica si care vine de la parinti sau alte persoane” (Andreea, programator)
 • „… mi-a facut o foarte mare placere sa particip ieri la atelierul despre increderea in sine. Am aflat, de fapt am constientizat multe lucruri care sunt sigura ca imi vor folosi atat pentru schimbarea mea cat si pentru cei cu care interactionez sau voi interactiona.  O vorba buna, apreciativa, spusa din suflet, cu sinceritate, face minuni. De multe ori suntem prea obositi, indiferenti sau nepasatori ca sa o spunem cu voce tare si se pare ca e momentul sa ne schimbam. Eu sunt o persoana introvertita si, de cele mai multe ori, am emotii sa ma exprim in public. Ieri mi-au placut tare mult si participantii, felul cum au interactionat unii cu altii, ceea ce au spus si felul in care au spus-o. M-am simtit bine cu si in acest grup.  Va multumesc pentru cursul de ieri si as dori din tot sufletul sa particip la workshopurile viitoare. As vrea tare mult sa ajung la un echilibru interior astfel incat sa pot sa zambesc mereu cu toata fiinta, zambetul sa ma lumineze pe mine din interior si sa le fie de folos si celor din jurul meu.”(Corina Lelutiu, inginer)
 • „Mi-a placut ca tema a rezonat cu fiecare intr-un mod particular si unic si sentimentul general de exprimare a sentimentelor si de destainuire. Am simtit ca este un mediu sigur in care fiecare pune intrebari si poate sa se deschida stiind ca vorbeste in fata unui grup interesat sa il asculte”,( Iulia, studenta la medicina)

Mai multe feedback-uri:

http://www.gabrielapopescu.ro/psiholog-brasov-3/

 

Înscrierea:

Înscrierea la atelier se face trimițând un email cu datele tale de contact (nume, prenume, telefon) la adresa:

analizatranzactionalabv@yahoo.com

sau completand formularul de mai jos (la campul Subiectul scrie „atelier Comunicare” si la campul Mesaj numarul tau de telefon):

  Numele

  Adresa de email

  Subiectul

  Mesaj

  Doresti sa te abonezi si la newsletter?
  Da
  Nu

  Confirmarea participării este importantă pentru mine. Astfel voi putea să pregatesc materiale și pentru tine.