Atelier de autocunoaștere – Cum să gestionam anxietatea, timiditatea, fobia socială, atacul de panica și alte frici?

Cum să gestionam anxietatea, timiditatea, fobia socială, atacul de panica și alte frici? Atelier de autocunoaștere

 

 

frici-1024x556

Deseori aud exprimata dorinta de „a scapa” de frică: „Vreau să scap de frică!”, „Vreau să nu mai simt frică!”

Nu putem scapa de frică. Putem însă învăța să ne împrietenim si să traim cu ea.

Frica este un semnal pe care il trimite creierul atunci cand acesta detecteaza un posibil pericol. Creierul are un radar care are ca scop identificarea posibilelor pericole pentru a ne da ocazia de a interveni si a ne proteja. Frica este un semnal de alarma pe care il trimite creierul nostru corpului pentru a lua masuri si a ne proteja. Daca nu ar exista acest radar am fi deseori in pericol real.

Frica ne este o prietena buna daca o intelegem si tinem cont de ea. Insa, daca avem tendinta de a o reprima, de a o ascunde „sub pres”, de a o aduna in interiorul nostru, de a ne „preface” ca nu ne este frica, la un moment dat va rabufni, va iesi la suprafata si ne va coplesi.

 

Ce vom face:

 

 • Vom urmări un filmuleț despre gestionarea anxietății
 • Vom discuta despre frici și forme ale lor de manifestare: tracul, timiditatea, fobia socială, atacul de panică, personalitatea evitantă
 • Vom discuta despre cum ne putem împrieteni cu fricile noastre și cum să le gestionăm

 

Când: vineri, 11 noiembrie

17:50 – 18:00 – sosirea participanților și comandarea ceaiului

18:00 – 20:30, program atelier

 

Cu cine?

Gabriela Popescu, psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut în Analiză Tranzacțională cu atestare de la Colegiul Psihologilor din România, facilitator de constelații familiale, trainer și facilitator de creativitate.

 

Lucrez ca psihoterapeut în Brașov, țin seminarii, workshopuri, grupuri de dezvoltare personală prin Analiză Tranzacțională și Constelații Familiale.

 

Sunt membră a Asociației Române de Analiză Tranzacțională, membră a European Association of Transactional Analysis, membră a International Transactional Analysis Association, membră a Colegiului Psihologilor din România.

Contribuție financiară: 40 RON (Prețul include materialele necesare atelierului și un ceai la alegere din meniul Ceainăriei Ceai et caetera)

Toti participantii vor primi diplome de participare.

Unde?

Ceainăria Ceai et caetera,

Str. Latină nr.15, Brașov

 

Cateva feedback-uri de la participanții la atelierele de Analiză Tranzacțională poți citi aici:

Care este cel mai valoros lucru pe care l-ai invatat la acest atelier?

poza atelier 4

 • „Sa iti pui intrebarea „Ce este fericirea pentru tine?” si sa nu definesti fericirea prin eliminarea lucrurilor care te fac nefericit” (Cristina, HR Specialist)
 • „Sa constientizez unde am nevoie sa lucrez cu mine insami, sa imi dau seama
 • care parte din mine e autentica si care vine de la parinti sau alte persoane” (Andreea, programator)
 • „… mi-a facut o foarte mare placere sa particip ieri la atelierul despre increderea in sine. Am aflat, de fapt am constientizat multe lucruri care sunt sigura ca imi vor folosi atat pentru schimbarea mea cat si pentru cei cu care interactionez sau voi interactiona.  O vorba buna, apreciativa, spusa din suflet, cu sinceritate, face minuni. De multe ori suntem prea obositi, indiferenti sau nepasatori ca sa o spunem cu voce tare si se pare ca e momentul sa ne schimbam. Eu sunt o persoana introvertita si, de cele mai multe ori, am emotii sa ma exprim in public. Ieri mi-au placut tare mult si participantii, felul cum au interactionat unii cu altii, ceea ce au spus si felul in care au spus-o. M-am simtit bine cu si in acest grup.  Va multumesc pentru cursul de ieri si as dori din tot sufletul sa particip la workshopurile viitoare. As vrea tare mult sa ajung la un echilibru interior astfel incat sa pot sa zambesc mereu cu toata fiinta, zambetul sa ma lumineze pe mine din interior si sa le fie de folos si celor din jurul meu.” (Corina Lelutiu, inginer)
 • „Mi-a placut ca tema a rezonat cu fiecare intr-un mod particular si unic si sentimentul general de exprimare a sentimentelor si de destainuire. Am simtit ca este un mediu sigur in care fiecare pune intrebari si poate sa se deschida stiind ca vorbeste in fata unui grup interesat sa il asculte”,( Iulia, studenta la medicina)

Mai multe feedback-uri:

http://www.gabrielapopescu.ro/psiholog-brasov-3/

 

Înscrierea:

Înscrierea la atelier se face trimițând un email cu datele tale de contact (nume, prenume, telefon) la adresa:

analizatranzactionalabv@yahoo.com

sau completand formularul de mai jos (la campul Subiectul scrie „atelier anxietate” si la campul Mesaj numarul tau de telefon):

  Numele

  Adresa de email

  Subiectul

  Mesaj

  Doresti sa te abonezi si la newsletter?
  Da
  Nu

  Confirmarea participării este importantă pentru mine. Astfel voi putea să pregatesc materiale și pentru tine.

   

  Termen limita de inscriere: vineri, 4 noiembrie

   

  Detalii:

  Web: www.gabrielapopescu.ro

  Revista de autocunoaștere și psihoterapie: http://www.povesteameadeviata.ro

  Facebook: https://www.facebook.com/Psiholog-Brasov-Gabriela-Popescu-263474980355580/?ref=bookmarks