„Despre rusine si puterea vulnerabilitatii” – Atelier de autocunoaștere, Brasov

 

www.pixabay.com

www.pixabay.com

„Problema este … că nu poţi amorţi selectiv emoţiile. Nu poţi spune: „Astea-s emoţiile rele: vulnerabilitatea, durerea, ruşinea, teama şi dezamăgirea. Nu mai vreau să le simt.O să beau nişte beri şi-o să mănânc brioşe cu banane şi nuci.

 Nu poţi amorţi sentimentele dureroase fără să le amorţeşti şi pe celelalte. Nu poţi amorţi selectiv. Amorţindu-le pe cele dureroase amorţim bucuria, recunoştinţa, fericirea. Apoi ne simţim mizerabil şi ne căutăm ţelul şi sensul, apoi ne simţim vulnerabili, aşa că bem nişte bere şi luăm o brioşă cu banane. Şi totul se transformă într-un cerc vicios periculos.

Vulnerabilitatea nu este slăbiciune. Eu definesc vulnerabilitatea ca risc emoţional, expunere, incertitudine. Hrăneşte vieţile noastre de zi cu zi. Am ajuns la convingerea …. că vulnerabilitatea e cel mai precis instrument de măsură al curajului — să fii vulnerabil, să te laşi văzut, să fii sincer.“(Brené Brown)

 

Ce vom face:

 

Vom urmari un filmuleț in care se vorbeste despre vulnerabilitate si rusine.

Vom discuta despre legatura dintre rusinea sanatoasa si rusinea toxica, umilinta, perfectionism, vinovatie.

Sper să te bucuri de acest atelier care are ca scop îți ofere suport în dezvoltarea vieții tale emoționale.

 

Când: 24 februarie 2017

17:45 – 18:00, sosirea participantilor

18:00 – 20:30, program atelier

  

Cu cine?

Gabriela Popescu, psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut în Analiză Tranzacțională cu atestare de la Colegiul Psihologilor din România, facilitator de constelații familiale, trainer și facilitator de creativitate.

În prezent lucrez ca psihoterapeut în Brașov, țin seminarii, workshopuri, grupuri de dezvoltare personală prin Analiză Tranzacțională și Constelații Familiale.

Sunt membră a Asociației Române de Analiză Tranzacțională, membră a European Association of Transactional Analysis, membră a International Transactional Analysis Association, membră a Colegiului Psihologilor din România.

 

Termen limita de inscriere: 20 februarie

Contribuție financiară: 40 RON (Prețul include materialele necesare atelierului și un ceai la alegere din meniul Ceainăriei Ceai et caetera)

Unde?

Ceainăria Ceai et caetera,

Str. Latină nr.15, Brașov

 

 

Înscrierea:

Înscrierea la atelier se face trimițând un email cu datele tale de contact (nume, prenume, telefon) la adresa:

analizatranzactionalabv@yahoo.com

Confirmarea participării este importantă pentru mine. Astfel voi putea să pregatesc materiale și pentru tine.

 

Cateva feedback-uri de la participanții la atelierele de Analiză Tranzacțională poți citi aici:

Care este cel mai valoros lucru pe care l-ai invatat la acest atelier?

 

DSCN3297

  • „Sa iti pui intrebarea „Ce este fericirea pentru tine?” si sa nu definesti fericirea prin eliminarea lucrurilor care te fac nefericit” (Cristina, HR Specialist)
  • „Sa constientizez unde am nevoie sa lucrez cu mine insami, sa imi dau seama care parte din mine e autentica si care vine de la parinti sau alte persoane” (Andreea, programator)
  • „… mi-a facut o foarte mare placere sa particip ieri la atelierul despre increderea in sine. Am aflat, de fapt am constientizat multe lucruri care sunt sigura ca imi vor folosi atat pentru schimbarea mea cat si pentru cei cu care interactionez sau voi interactiona.  O vorba buna, apreciativa, spusa din suflet, cu sinceritate, face minuni. De multe ori suntem prea obositi, indiferenti sau nepasatori ca sa o spunem cu voce tare si se pare ca e momentul sa ne schimbam. Eu sunt o persoana introvertita si, de cele mai multe ori, am emotii sa ma exprim in public. Ieri mi-au placut tare mult si participantii, felul cum au interactionat unii cu altii, ceea ce au spus si felul in care au spus-o. M-am simtit bine cu si in acest grup.  Va multumesc pentru cursul de ieri si as dori din tot sufletul sa particip la workshopurile viitoare. As vrea tare mult sa ajung la un echilibru interior astfel incat sa pot sa zambesc mereu cu toata fiinta, zambetul sa ma lumineze pe mine din interior si sa le fie de folos si celor din jurul meu.”(Corina Lelutiu, inginer)

 

  • „Mi-a placut ca tema a rezonat cu fiecare intr-un mod particular si unic si sentimentul general de exprimare a sentimentelor si de destainuire. Am simtit ca este un mediu sigur in care fiecare pune intrebari si poate sa se deschida stiind ca vorbeste in fata unui grup interesat sa il asculte”,( Iulia, studenta la medicina)

Mai multe feedback-uri:

http://www.gabrielapopescu.ro/psiholog-brasov-3/